Industrie și educație. Împreună spre o lume mai bună!

Pentru a atinge excelența în industrie trebuie să ne bazăm pe colaborarea dintre sistemul educațional universitar și instituțiile cu experiență în industria constructoare de mașini. Acest lucru este posibil doar prin dezvoltarea de relații cu parteneri de renume cu rezultate notabile în activitățile de cercetare și dezvoltare de produse și servicii care au menirea de a depăși limita convenționalului.

Credem că stă în puterea noastră să susținem dezvoltarea durabilă și sustenabilă a industriei auto românești prin colaborarea strânsă cu producători cu tradiție și cu o universitate tehnică de prestigiu internațional.

ASAM S.A.

ASAM S.A. este un producător român de componente auto care se focusează pe dezvoltarea de piese de schimb de calitate la prețuri competitive pentru de autoturisme autohtone și din import, dar și componente pentru utilaje industriale. Înființată în 1924 ca centrul de reparații și restaurări pentru Flotila a II-a a Aviației Militare Române, ASAM a efectuat activități de întreținere a avioanelor românești în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

La scurt timp după terminarea conflagrației mondiale, în 1947, centrul de reparații a fost trecut de sub tutela militară la o tutelă civilă, astfel ASAM a devenit un atelier de întreținere a Regiei Autonome de Transport cu Vehicule Motorizate. În acel an, ASAM și-a făcut debutul în industria auto și în consecință a primit numele de Întreprinderea de Reparații Auto.

La mai puțin de 30 de ani de la înființare are loc o nouă schimbare. Fabrica a început să producă piese de schimb și subansamble pentru mașini și utilaje de mare tonaj. Odată cu specializarea în industria auto, întreprinderea capătă denumirea de Întreprinderea de Piese Auto (IPA).

În 1991, Întreprinderea de Piese Auto redevine ASAM – Ansamble și Subansamble Auto și Mecanice după 67 de ani de la constituire, dar experiența și evoluția fabricii a facilitat recunoașterea instituției ca și un producător de renume de piese de schimb pentru autoturismele fabricate în România.

Colaborarea strânsă dintre Conex Distribution și ASAM S.A. reprezintă un pas important în dezvoltarea de piese de calitate, cu unul dintre cele mai bune rapoarte calitate-preț de pe piață.

TESS Industrie S.A.

TESS INDUSTRIE S.A. este un alt exemplu românesc de producător de componente auto de calitate. Înființată în 1993 sub numele de TESS CONEX, această fabrică se specializează pe dezvoltarea și producerea de componente aftermarket pentru caroserie, eșapamente, scuturi de motor și dispozitive de tractare atât pentru autoturisme cât și pentru camioane.

Începându-și activitatea ca un producător de aripi pentru legendarele Dacia 1300, fabrica a găsit o oportunitate în piață pe care a frunctificat-o. De atunci, TESS INDUSTRIE S.A. a început gradual să producă componente de caroserie și eșapamente pentru o gamă largă de autoturisme, vehicule comerciale și utilaje agricole.

Astăzi, TESS INDUSTRIE S.A. colaborează cu inginerii Conex Distribution din departamentul de Cercetare & Dezvoltare pentru a dezvolta, testa și produce noi generații de piese și consumabile auto.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

Cunoscută și ca Politehnica din Iași, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași este o instituție de învățământ superior tehnic de prestigiu internațional care are sub umbrela sa 11 facultăți dintre care 6 au directă legătură cu pregătirea viitorilor ingineri din industria auto.

Suntem conștienți de importanța unei colaborări strânse între industrie și instituțiile de invățământ pentru a garanta o generație viitoare de ingineri încrezători, pregătiți și motivați să împingă limitele dezvoltării tehnologice.

Datorită acestui lucru, parte a programului de implicare civică în educația viitorilor ingineri, desfășurăm evaluări tehnice și teste de calitate pentru toate brand-urile private de produse. Testele mecanice, de analiză a materialelor, testele chimice și evaluările electrice sunt modalitatea noastră de a asigura calitatea produselor noastre și eficiența design-urilor.

Colaborând cu această instituție prestigioasă de învățământ superior putem să îmbunătățim calitatea pieselor și a componentelor pe care le producem, dar și să susținem dezvoltarea mediului academic local.