Conex Distribution S.A.
Email:office@conexdist.ro | Phone:+40 232 273 443 | Fax:+40 232 234 107

Evenimente

Întotdeauna aproape de partenerii noştri

Aftermarket & OE

Gamă largă de piese, consumabile şi accesorii

Special pentru Dacia Renault

Piese şi consumabile pentru Logan, Duster, Sandero, MCV, Dokker

Instrumente de comunicare

Întotdeauna comunicarea deschisă aduce cele mai bune soluţii

Logistica de distribuţie

Oriunde aproape de tine

Evenimente

Susţinem schimbul de experienţe

Unul dintre cele mai importante principii de existenţă şi funcţionare ale noastre ca şi companie este comunicarea permanentă cu partenerii noştri. Comunicarea directă este extrem de importantă pentru noi, conferind o acurateţe maximă, şi sprijinind construirea şi consolidarea relaţilor de business de lunga durată.

Noutati

11 – 15 Septembrie 2018

Conex Distribution şi brandul ASAM de 10 ani expozanţi la Automechanika Frankfurt

La a 5-a participare ca şi expozanţi, Conex Distribution şi brandul ASAM au fost una dintre puţinele prezenţe constante româneşti la cel mai mare târg comercial din lume dedicat produselor şi serviciilor pentru industria auto. Participarea la acest eveniment a vizat deschiderea de noi pieţe de export, întărirea relaţiilor comerciale existente, dar şi abordarea unor furnizori de prestigiu mondial pentru a veni în întâmpinarea cererii de pe piaţa româneasca cu soluţii de ultimă generaţie.
Ajuns la a 25-a aniversare, Automechanika Frankfurt este cel mai important târg comercial pentru piața mondială a pieselor auto și este organizat de Messe Frankfurt incepând din 1971. Aproximativ 133.000 de vizitatori din 170 de țări au ajuns la ultimul eveniment, în 2018. În perioada 11-15 septembrie, peste 5.000 de expozanți şi-au prezentat noile produse și cele mai recente inovaţii.

dunga-gri-mare1px

23 decembrie 2017 – Iaşi

Gânduri bune pentru 2018

Viaţa e o luptă pe care o purtăm zi de zi. Mai şi pierzi, mai şi câştigi, dar dacă nu te dai bătut satisfacţiile nu vor întârzia să apară. Este important ca visele să ţi se îndeplinească dar, de multe ori, este la fel de important să ai puterea de a le face faţă atunci când se îndeplinesc.

Optimismul cred că este ceea ce ne lipseşte cu adevărat nouă ca popor şi de aici probabil că ni se trag multe. Ne ascundem de multe ori după sarcasm, ironie şi mai ales autoironie, dar asta nu ne face neapărat mai fericiţi ci doar să dăm bine în poza. Dăm de cele mai multe ori vina pe alţii, pe situaţie, pe providenţă, dar de prea puţine ori ne gândim că stă chiar în puterea noastră să schimbăm lucrurile în bine. Probabil că dacă am scăpa de viziunile sumbre şi perpectiva negativistă asupra viitorului şi dacă ne-am încărca cu suficient optimism, viaţa noastră ar începe să arate altfel. Lucrurile bune chiar se pot întâmpla dacă reuşeşti să crezi în ele cu tărie.

Fie ca spiritul Sărbătorilor să pătrundă în casa şi în sufletul dumneavoastră şi al tuturor celor dragi! Optimismul, înţelepciunea şi generozitatea să vă fie călăuze în 2018!

În speranţa unui an mai bun, vă urăm multă sănătate, fericire, bucurie şi belşug alături de cei dragi, iar în afaceri cât mai multă inspiraţie, putere de muncă şi prosperitate!

La mulţi ani!

Cu drag,

Echipa Conex Distribution

Primiţi cu pluguşorul?

Aho! Aho! Clienţi stimaţi,

Staţi puţin  şi ne-ascultaţi!

Am venit ca-ntotdeauna

Cu oferte una şi-una!

Şi-o urare călduroasă

Ca s-aveţi belşug în casă!

 

La oferte dăm pe spate!

Ştiţi că nimeni nu ne bate!

Iar brandurile noastre, frate,

Au ajuns până departe!

În America Latină

Exportăm pentru-orice maşină!

Şi-n Rusia vindem bine!

La ce drumuri au…

Doar ASAM rezistă bine!

Pentru drumuri româneşti,

Avem câte variante doreşti,

Clienţii să-i mulţumeşti!

 

Piese sub branduri de soi,

Să cumperi doar de la noi!

Cu livrările stăm mai bine!

Comanzi marfa şi chiar vine!

Chiar şi la identificări…

Ies doar din trei încercări!

Finanţări, discount, tichete,

Termen de plată, pachete!

Rafturile să vă ţină,

Că oferte o să vină!

Multe şi bine legate,

Doar să profitaţi de toate!

 

Legislaţia ne umple

De rable şi cazane multe!

Cererea de piese creşte,

Dar şi-oferta se-nzeceşte!

Şi doar lucrând împreună

O să facem treabă bună!

S-aveţi spor, belşug în toate,

Viaţă lungă, sănătate!

Nimc să nu vă lipsească

Şi ce-i rău să v-ocolească!

La anu’ să ne primiţi

Tot prosperi şi fericiţi!

La anu’ şi La mulţi ani!

dunga-gri-mare1px

21 – 24 August 2017

Conex Distribution şi brandul ASAM reprezintă România la Automechanika Moscova 2017

Astăzi şi-a deschis porţile pentru a 21-a oară Automechanika Moscova, unul dintre cele mai mari târguri internaţionale de profil auto din lume şi cel mai important târg auto pentru Rusia şi ţările din fosta CSI.
1.300 de firme expozante din 41 de ţări, 8 pavilioane naţionale în 13 hale amenajate pe o suprafaţă de peste 43.000 mp, sunt cifrele care susţin impozanţa acestui mare eveniment de specialitate organizat in Moscova în perioada 21-24 August 2017.
Pastrând tradiţia, Conex Distribution participa şi în acest an, pentru a 7-a oară, ca şi expozant prezentând brandul ASAM la Automechanika Moscova. Prezenţa companiei noastre la această expoziţie vizează întărirea legăturilor de business din perspectiva exportului de produse ASAM în Rusia şi în ţările foste membre CSI dar şi generarea şi fructificarea de noi oportunităţi.

dunga-gri-mare1px

23 decembrie 2016 – Iaşi

Spiritul Copilariei de Sarbatori la Conex Distribution

Încă de mici copii am fost obişnuiţi că uneori regulile se pot schimba în timpul jocului, iar cei mai „norocoşi” dintre noi chiar am învăţat pe propria piele cum să reacţionăm şi să ne descurcăm în asemenea situaţii. Am ajuns să trăim însă într-o lume nebună, în care excepţia este ridicată la rang de regulă, iar multe din învăţămintele pe care bătrânii dascăli s-au străduit cu răbdare să ni le bage în cap devin, nu de puţine ori, doar simple… amintiri.

     Credem însă în noile generaţii. Credem în capacitatea lor superioară de adaptare. Credem în capacitatea lor de a inventa jocuri noi şi de a reinventa jocuri vechi. Credem cu tărie că alături de ei putem totuşi împreună să reinventăm viitorul… sau măcar să-l mai îmblânzim puţin.

     Este important să învăţăm şi noi de la copiii noştri aşa cum avem pretenţia ca ei să înveţe de la noi. Este motivul pentru care noi ne-am propus să facem o tradiţie din a-i lăsa an de an să ne inspire pentru fiecare an ce vine.

Păstraţi din anul care se încheie numai clipele frumoase şi vorbele bune şi întâmpinaţi Noul An cu bucuria de a o putea lua mereu de la capăt, eventual altfel… mult mai bine.

Vă mulţumim că ne sunteţi alături an de an şi vă dorim multă sănătate, bucurie şi belşug alături de cei dragi, iar în afaceri multă inspiraţie, putere de muncă şi un An Nou mai bun!

La mulţi ani!

Cu drag,

Echipa Conex Distribution

Primiţi cu pluguşorul?

Pe drumuri înzăpezite,

Cu dubele burduşite,

An de an, cu bucurie

Şi oferte „pe felie”,

Noi venim la dumneavoastră

S-aducem urarea noastră.

 

De la MACHT s-aveţi putere,

Să daţi şi altuia de cere!

Cu PREMIERE s-aveti din plin

Frâne bune şi-un drum lin!

Iar cu KROSS se ştie însă

Că va merge treaba unsă!

ASAM-ul nu-i mai prejos!

Va aduce-un an bănos!

NGH, KUPP şi THERMIX

Vin cu oferte la fix!

Nu uitaţi nici de Umbrella!

Că o cere clientela!

 

Cu SACHS, TRW şi MANN-u’

S-aveţi mulţi clienţi la anu’!

Castrol, Mobil şi Total

Să vă ţină sus pe val!

Iar piesele originale

S-aducă multe parale!

De preţuri şi de promoţii

Nu trebuie s-aveţi emoţii!

Anul ăsta negreşit,

Le vom face înzecit!

Ca să câştigăm cu toţii,

Business-ul să ia proporţii!

 

Stocuri şi livrări, desigur,

Nu putem promite sigur…

Dar ne dăm toată silinţa…

Să v-arătăm bunăvoinţa.

Împreună reuşim

Orice hop să-l depăşim!

Vă urăm s-aveţi de toate!

Bucurie, sănătate!

Fericire, voie bună,

Bani mulţi la final de lună!

Iar la anu’, când venim,

Bucuroşi să vă gasim!

 

 

La anu’ şi La mulţi ani!

dunga-gri-mare1px

5 – 6 octombrie 2016 – Iaşi

Conex Distribution la Târgul de Cariere Iaşi

În perioada 5-6 octombrie, la Palas Mall Iasi, a avut loc Targul de Cariere. La eveniment au participat peste 50 de companii ieşene din diverse domenii de activitate, care au ofertat peste 1.500 de locuri de muncă. Posturile disponibile s-au adresat atat celor cu experienţă, dar şi celor care îşi caută primul lor job.

În cadrul acestei ediţii Conex Distribution a prezentat o oferta de peste 50 joburi, internship-uri şi stagii.  Ca o dovadă a dezvoltarii rapide a companiei, echipa se extinde pe măsură.

Conex Distribution este unul dintre cei mai mari angajatori din zona Moldovei, totalizând un număr de peste 400 de angajaţi în domeniul auto şi conexe: producţie industrială, cercetare şi dezvoltare, comerţ intern şi internaţional. Considerăm capitalul uman cel mai important activ al nostru, fiind cel care contribuie majoritar la plus valoarea activităţii noastre. Suntem orientaţi atât spre experienţa oamenilor dar şi spre tinerele generaţii de specialişti care aduc un suflu proaspăt echipei noastre.

Alătură-te şi tu unei echipe puternice pentru o carieră de succes!

dunga-gri-mare1px

13-17 septembrie 2016 – Frankfurt

Conex Distribution şi ASAM la Automechanika Frankfurt 2016

A fost a cincea participare Conex Distribution ca expozant. Din 2008 suntem o prezenta constanta!
Între 13 şi 17 septembrie Conex Distribution a participat la Automechanika Frankfurt, cel mai mare târg internaţional de profil, târg dedicat unei game largi de piese, consumabile, accesorii şi echipamente auto aftermarket.
Această ediţie a târgului a atras 4.471 de expozanţi din 76 de ţări şi în jur de 155.000 de vizitatori din 181 de ţări, pe o suprafaţă de expunere de peste 300.000 mp.
Industria auto trece printr-un amplu proces de transformare. Ediţia de anul acesta îşi propune să introducă un concept nou de „mobilitate în viitor”, aducând împreună segmente care la prima vedere păreau să nu aibă nici o legătură cu domeniul auto. Este, astfel, primul şi singurul eveniment de până acum care acoperă întregul lanţ de valori din industria auto, numeroşi expozanţi prezentând soluţii inovatoare şi din domeniile înrudite cu domeniul automobilelor.

Respectând tradiţia, în perioada 13-17 septembrie, Conex Distribution a prezentat brandul ASAM la cel mai mare târg de profil de pe piaţa auto la nivel european. Prezenţa companiei noastre la această expoziţie a vizat stabilirea şi fructificarea unor legături de business atât din perspectiva exportului de produse ASAM dar şi din perspectiva achiziţiei de noi produse în portofoliul Conex Distribution.”

dunga-gri-mare

2 septembrie 2016 – Fabrica Premiere

Echipa de vânzări Conex Distribution a vizitat în luna septembrie fabrica de elemente de direcţie Premiere

La începutul lunii Septembrie ne-am continuat incursiunea la fabricile furnizorilor produselor din portofoliul brandurilor reprezentate în exclusivitate în România. După Macht şi Kross a urmat Premiere.

Conform tradiţiei din ultimii trei ani, Conex Distribution organizează pentru echipa de vânzări seminarii tehnice direct la locul de fabricaţie al produselor pe care le comercializăm. Aceasta contribuie la formarea unei  imagini mult mai clare asupra elementelor care diferenţiază calitatea  dintre produsele comercializate sub diferite branduri.

Anul acesta ne-a fost gazdă unul dintre principalii producători de componente de direcţie şi suspensie din Europa, un furnizor cu o pondere semnificativă în producţia de componente auto aftermarket la nivel mondial.

Am parcurs la pas fiecare hală de producţie cu mare interes, prilej cu care am urmărit în direct procesele de producţie, într-o formulă complexă, de la debitarea materiei prime până la ambalarea produsului finit.

Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât am regăsit în secţia de ambalare produsele Premiere alături de alte branduri consacrate pe piaţa din România, acestea fiind supuse aceloraşi standarde de producţie şi testare.

În vizita noastră la fabrică, am surprins pe flux toate etapele din producţia elementelor de direcţie Première:

Etapa 1 – Materia primă este adusă sub fomă de bare din oţel
Etapa 2 – Debitarea – bara din oţel se taie la dimensiunea brută necesară fabricaţiei
Etapa 3 – Forjarea –  bucăţile de oţel se încălzesc prin inducţie şi cu ajutorul unei prese hidraulice li se imprimă forma necesară
Etapa 4 – Debavurarea – după forjare, piesele au o formă brută ce prezintă resturi tehnologice de material. Eliminarea acestora se realizează prin polizare
Etapa 5 – Sablarea – este o operaţiune de curăţare. Piesele sunt introduse într-o incintă unde sunt bombardate cu alice de metal pentru a se elimina impurităţile prezente de material
Etapa 6 – Prelucrarea – piesele brute sunt introduse în strunguri cu comandă numerică (CNC) şi se prelucrează conform specificaţiilor. Se realizează operaţii de strunjire, găurire, filetare, etc
Etapa 7 – Protecţie anticorozivă– elementele care au nevoie de protecţie anticorozivă sunt vopsite în câmp electrostatic pe o linie automată sau sunt acoperite prin fosfatare
Etapa 8 – Asamblarea – toate părţile componente sunt reunite pe liniile de asamblare. Se folosesc doar vaseline pe bază de bisulfură de molibden MoS2 (Molykote) şi burdufuri din cauciuc cloroprenic CR
Etapa 9 – Ambalarea elementelor de direcţie Première… şi nu doar Première!

În urma acestei vizite câţiva colegi ne-au împărtăşit impresiile:

Cristian, Director Filiala Suceava
„Am fost impresionat de fabrică. Nu mă așteptam să fie atât de mare, modernă, şi atât de bine pusă la punct. Cei care ne-au prezentat fabrica erau foarte bine pregătiţi şi amabili. De la ei am aflat că este printre cele mai mari fabrici de profil din lume și că 80% din tot ceea ce produce sunt produse furnizate pentru branduri consacrate la nivel mondial. Este o șansă unică să vizitezi o astfel de fabrică și mi-aș dori să vedem astfel de lucruri și la noi în ţară. Am aflat că fabrica produce pentru toate brandurile la fel, adică piesele au aceeași calitate. Abia la finalul procesului tehnologic produsele sunt departajate pe branduri diferite. Eu am încredere în produsele fabricate acolo.”

Dana, Regional Sales Manager Vest
„Fabrica: impresionantă! Am rămas plăcut surprinsă de faptul că în fabrica în care se produce brandul Premiere se produc multe branduri cunoscute pe piaţă.”

Andrei, Regional Sales Manager Sud-Est
„Fabrica pe care am vizitat-o a fost impresionantă prin dimensiuni, utilaje, număr de angajaţi și mai ales ritmul de lucru. Acum recomand cu mult mai multă încredere produsele Premiere. Mai ales că am aflat ce alte mărci de renume se produc în aceeaşi fabrică.”

26 mai – 14 octombrie  2016 – National

„Despre ASAM în 2016”
Turneul sesiunilor de comunicări cu partenerii din ţară

Se vorbeşte cu tristeţe despre „marile privatizări” ale României. O industrie puternică vândută bucată cu bucată la fier vechi. Din fericire există şi cazuri, prea puţine ce-i drept, în care lucrurile nu s-au încheiat tragic. Ne place să credem că ASAM (Ansamble, Subansamble Auto şi Mecanice) sau IPA (Întreprinderea de Piese pentru Automobile), aşa cum era cunoscută înainte de 1989, este unul dintre puţinele cazuri fericite din Iaşi.

Pentru a face mai bine cunoscute aspecte din istoria îndelungată a fabricii şi a brandului ASAM dar şi pentru a prezenta tuturor partenerilor noştri din Romania ce înseamnă brandul ASAM azi şi care sunt perspectivele lui de viitor, Conex Distribution organizează la nivel naţional un turneu de sesiuni de comunicare cu tema „Despre ASAM în 2016”.

În cadrul acestor sesiuni de comunicare susţinute de echipa Conex Distribution au loc prezentări ale celor mai importante aspecte care ţin de evoluţia istorică ASAM din 1924 şi până în prezent, prezentarea evoluţiei la export şi succesul repurtat de brandul ASAM la nivel mondial. De asemenea, au loc prezentări ale celor mai recent intrate produse din portofoliul ASAM, discuţii libere despre problemele şi oportunităţile întâmpinate de către parteneri în comercializarea acestor produse, precum şi prezentări despre elementele inovative apărute în ultima perioadă atât în procesele de fabricaţie ale produselor dar şi pe fluxurile de verificare şi asigurare a calităţii, prezentări susţinute de specialiştii noştri din cadrul departamentului Tehnic şi Control al Calităţii.

Toate acestea, dincolo de scopul informativ, au constituit şi un pretext pentru facilitarea unui schimb nemijlocit de informaţii despre piaţa pieselor auto din România, despre modalităţi concrete şi pragmatice de a rezolva problemele întâmpinate şi de a consolida parteneriate solide şi viabile pe termen lung.

Părerile partenerilor noştri care au participat la sesiunile de comunicări:

Dl. Vasile, magazin piese auto din Mureş
„M-am simţit excelent , o prezentare cu bun simţ şi de calitate, sper să reuşim să recâştigăm încrederea mecanicilor în privinţa brandul-ui Asam.”

Dl. Vlad, magazin piese auto din Mureş
„A fost o prezentare diferită faţă de ce am văzut la alţi furnizori. Am aflat mai multe lucruri despre Asam despre care nu ştiam şi voi recomanda acest brand cu mai multă încredere.”

Dl. Bogdan Paul, magazin piese auto din Mureş
„Mi-a plăcut prezentarea, până acum comandam produse Asam doar pentru preţul redus, de acum încolo le voi comanda şi recomanda şi pentru calitate.”

Dl. Zoli, magazin piese auto din Braşov
„Mă bucur că se investeşte în brandul ASAM şi am început să îl recomand fără emoţii.”

Dl. Marian, magazin piese auto din Galaţi
„Ca şi prezentare excelent… Prin discuţie s-au atins toate punctele fierbinţi (garanţii, calitatea produselor, provenienţa lor) mi-a plăcut modul de prezentare a testelor, baza de finanţare şi de retehnologizare, accentul care se pune pe calitate şi pe pregătire a personalului, modul de gândire creativ.”

Dl. Gabriel, service auto din Neamţ
„Incântaţi și entuziasmaţi. Partea cu filmulete și testare pe standuri a fost cea mai interesantă. Cunoaştem produsele ASAM încă de la lansarea lor pe piaţă.”

Dl. Vasile, magazin piese auto din Suceava
„Sunt de mult timp în domeniu, dar acest seminar a adus un plus, am auzit lucruri noi despre Conex şi nu numai. Nota 10 pentru băieţii de la tehnic care erau la standurile cu piese…”

Dl. Gheorghe, magazin piese auto din Argeş
„Am obţinut informaţii preţioase legate de produsele Asam. Am rămas impresionat de partea de invenţie şi m-am bucurat să cunosc echipa Conex.”

Dl. Dragoş, service auto din Brăila
„Impresionant din punctul meu de vedere…ceva frumos…scurt şi la obiect. Am văzut multe noutăţi la bancurile de probe şi am rămas uimit de invenţiile şi interesul echipei Conex. Mulţumim şi mai venim…”

dunga-gri-mare

05 iunie 2016 – Iaşi

Conex Distribution Noua generaţie de internship

Privim cu încredere spre viitor. Credem în suflul proaspăt al noilor generaţii şi susţinem evoluţia tinerilor spre cariere de succes. Zeci de studenţi sau chiar proaspăt absolvenţi fac echipe cu oameni cu experienţă din cadrul Companiei, fiindu-le astfel ghidaţi primii paşi în carieră şi totodată fiind încurajaţi să vină cu propriile idei, care nu de puţine ori, s-au dovedit a fi cu adevărat novative, aducând astfel un plus valoros pentru întreaga Companie. Programele de internship vizează o paletă larga de posturi din specializările tehnice, economice şi comerciale. Alătură-te şi tu unei echipe puternice pentru o carieră de succes!

dunga-gri-mare

12 mai 2016 – Iaşi

Conex Distribution – unul dintre cei mai mari angajatori din zona Moldovei la Târgul de Cariere

Ca o dovadă a dezvoltarii rapide a companiei, echipa se extinde pe măsură. Suntem unul dintre cei mai mari angajatori din zona Moldovei, Conex Distribution totalizând un număr de peste 400 de angajaţi în domeniul auto şi conexe: producţie industrială, cercetare şi dezvoltare, comerţ intern şi internaţional. Considerăm capitalul uman cel mai important activ al nostru, fiind cel care contribuie majoritar la plus valoarea activităţii noastre. Suntem orientaţi atât spre experienţa oamenilor dar şi spre tinerele generaţii de specialişti care aduc un suflu proaspăt echipei noastre. Alătură-te şi tu unei echipe puternice pentru o carieră de succes!

dunga-gri-mare

Piese şi consumabile

NGH Autotechnik

NGH Autotechnik – O alegere inteligentă pentru piesele de schimb aftermarket! – o gamă largă de piese de direcție, filtre, piese transmisie și de suspensie dedicate celor mai cunoscute mărci auto europene. Produsele…

Piese şi consumabile

Premiere Classe

Premiere Classe – reprezintă o gamă variată de produse aftermarket, specializată pe direcţie şi frânare cu aplicabilitate pe majoritatea mărcilor auto europene. Fiecare produs întruneşte standardele …