Conex Distribution S.A.
Email:office@conexdist.ro | Phone:+40 232 273 443 | Fax:+40 232 234 107

Soluţii inovative

Îndrăznim să privim cu încredere spre viitor

Cercetare şi dezvoltare

Echipe performante şi laboratoare de ultimă generaţie

Activităţile de Cercetare & Dezvoltare, numeroase proiecte inovative, dar şi testările produselor sunt realizate în laboratoarele proprii de către echipe mixte Conex Distribution şi ASAM, dar şi în parteneriat cu Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” Iaşi.

Testări mecanice

Aceste tipuri de testări cuprind: teste extracţie, teste de etanşeitate, teste de compresie mecanică, măsurători bătăi axiale şi radiale, măsurători dezechilibre dinamice şi statice, testare moment de patinare ambreiaj, teste de etanşeitate pentru supape by-pass , testări sub presiune (100-150 bar) pentru elemente hidraulice ale sistemului de frânare, testare caracteristici de amortizare, testare sisteme auxiliare ale motoarelor, testarea etanşeităţii bujiilor (căderi de presiune), testare bucşe – moment de torsiune, duritate, rezistenţa la oboseală.

Analiza materialelor

Produsele şi materialele din care sunt confecţionate sunt supuse unor serii de teste de duritate, teste de rugozitate, spectrografie, tratamente termice.

Testări chimice

Specialiştii efectuază testarea punctului de înghet pentru agenţi de răcire, testare la ozon pentru componente din cauciuc, testări cu ceaţă salină pentru componente metalice, determinarea concentraţiei de electrolit pentru acumulatori.

Testări electrice şi electronice

Aceste tipuri de testări cuprind: testarea anduranţei electromotoarelor, testarea anduranţei alternatoarelor, testarea curentului de pornire pentru acumulatori, testarea parametrilor electrici pentru senzori motor.

Mulţumim partenerului nostru Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi.

Piese şi consumabile

NGH Autotechnik

NGH Autotechnik – O alegere inteligentă pentru piesele de schimb aftermarket! – o gamă largă de piese de direcție, filtre, piese transmisie și de suspensie dedicate celor mai cunoscute mărci auto europene. Produsele…

Piese şi consumabile

Premiere Classe

Premiere Classe – reprezintă o gamă variată de produse aftermarket, specializată pe direcţie şi frânare cu aplicabilitate pe majoritatea mărcilor auto europene. Fiecare produs întruneşte standardele …